EMV sprint ja öine - lühike ülevaade

Kuigi sprindist ja öisest ei oodanud see aasta midagi, oli see igati positiivne elamus. Sprindi stardis oli üpris ükskõikne tunne, et mis seal ikka rasket saab olla, eriti vaadates MM'i sprinti. Ju maksab siin lihtsalt jooksukiirus, aga oh ei. Teevalikud, kiire mõtlemine, ette lugemine, legendi vaatamine, kiiruse hoidmine - heal juhul õnnestus vaid pool neist.
Esimesse jooksin nagu peata kana, künka peal jäin seisma, et kus see punkt on siis. Sama oli ka 4. 7. ja 8. punktiga,kus samuti seisin enne punkti. Nii ei saa ju, vaata legendi! Samuti oli raskusi lühikestel etappidel kaardi lugemisega ning mõisa vahel teevalikutega.
Sprint ei ole võib-olla minu ala, sest siin on mul kaardilugemisega raskusi ning õppida on palju.
Üks viga häirib mind eriti: etapi alguses vaatan järgmise punkti numbri ära. See peaks keskendumist häirima, sest nõme on seda terve tee endale korrutada.Eriti oli seda tunda o-ringenil ning teatevõistlustel. Eestis sellega õnneks probleeme pole,sest punkte ja kaardilugemist on siin vähem.
Rada:
http://www.lsf.ee/Tulemused/RG/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=37&kieli=

Öine
Seda starti ootasin juba rohkem, tänu päeval kogetud jooksuvormile. Stardis püüdsin orienteerumisele mõelda ja et esimesse rahulikult läheks. Ühesõnaga: kindel jooks tuli teha. Esimesse minnes sain teada, et suur tähtsus on suunal, sest punkt oli koht metsas lihtsalt. Kolmandasse minnes jooksin puntist välja loomarada pidi,mis küll viis veidi vales suunas (90kraadi), aga sealt ära ka ei tahtnud sealt tulla. Nõme ring tuli jälle sisse,sest otsustasin sihti mööda otsemini minna. Ei usu,et ringi väga kiirem oli. Vahepeal sujus kõik hästi, eriti oli hea tunne jooksmisel,sest ei olnud seda tavalist nõrkust, et ei jaksa üldse. Aga siis tuli 8'st 9'sse minek. Daah, loll viga!! Põhja-lõunasuunajoon läks üle teerajaks ning seetõttu pidasin seda sihiks (daa-aah!!) ja kondasin rohelises mitu head minutit.
Ülejäänud rada sujus jälle paremini, üle pika aja üritasin isegi pikka etappi ette lugeda, kus otsustasin ikka otse minna.
Rada: http://www.lsf.ee/Tulemused/RG/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=38&cID=8&kieli=&pID=74
Harjutada tuleks ettelugemist ning mõnes kohas võiks rohkem aega kulutada kaardilugemisele.

Kommentaarid