Jüriöö jook..orienteerumisvõistlus on üks kevade põnevamatest võistlustest. Seekord oli mul võimalus esindusvõistkonnas joosta ning tegin oma töö ära. Võib rahule jääda.
Üks asi sai jälle selgeks: päev enne võistlust ei tasu lõike tõmmata, eriti kui pole palju teinud neid. Reedel tegime 3x mäest alla ning 3x 100m tasasel, see kevad polnud veel lühikesi spurte teinud, niiet jalad jäid tagant kangeks veidi.
Enne starti keskendumisega probleeme polnud, võtsin olukorda rahulikult, et kindla peale, ise joosta, ei mingit paanitsemist.
Start käib, silme eest võtab veidi uduseks, kolmnurka ei leia, kuid ahah sinna, korras, kontrolli all. Esimeses kolmes punktis räme tõmbamine, seejärel hakkab kiire algus tunda andma, peab hinge tõmbama veidi. Alariga selgub, et hajutust niipea pole, ainult joosta vaja.
5. punkt tuleb ka korralikult kätte, pundis. Edasi nõlva pidi, mudane ning raske joosta, ümbrust ei jõua hästi välja lugeda. Alar seletab, et ära kaarti loe, jookse. OK. 8-sse minnakse ülevalt, me lähme alt ning paistab, et hajutus. Jälle jooksukad, kus konkurendid eest libisevad, pole midagi teha.
Enne 10. on suur nina, osad ronivad üles. Vaatan, et ei tohiks nagu olla veel, aga igaks juhuks joóksen ka nõlva pidi. Alar ütleb, et punkt, tule siia. Tohoh juba, krt, hajutus. Ära usalda kedagi. Tagumised jõuavad järgi, kuid mitte mööda, 30seki kulus tühja umbes.
Nüüd läheb lihtsamaks ning ainult joosta vaja. Peale 11. läheb raskeks, õhupuudus ning pulsivöö takistab hingeldamist. Vahe suureneb, liidrid kadunud. Tekib korra masendus, kuid peab lõpuni pingutama. Peale pressi- ning kivipunkti mäest alla, tohoh, kõik koos. Aga kus on punkt? Alar teatab, et lähevad järgmisse. Jätavadki nii? Üritan sarnaseid valesid punktikohti otsida, kuid tühja kah, edasi. Nonoh punkt, see küll minu oma poel, siiski on, väga kahtlane. Vähemalt käes, edasi. Eesmised lähevad kahtlaselt üles, jätkan oma rida: altpoolt. Niih, üle lageda nina peale ning punkt aegus teoreetiliselt. Ok, lage, nina, auk, krt, kus punkt on? Tammemäe jookseb ka paaniliselt ringi. Lähme ülespoole, hajutus, selge ülemises augus. Alla tagasi, tagumised ka järel. Hmm, kaugelt paistab mingi punkt, jälle vales kohas!! Kõik tühistatakse? Mäest kõnniga üles ning finishi poole, kaheksas, +2min.
Selgub, et osadel oli eelviimane ikka õigesti. Ebaaus!

Kokkuvõttes, rada oli äärmiselt lihtne ning algus mõttetu. Mis Jüriöö jooks see ka on?
Kiirust pole. Kurb, aga tõsi. Ei jõua sellise tempo juures teistega joosta. Ok, hooaja esimesed võistlused alles, küll läheb paremaks.
Jooks 4+, orienteerumine 4+. (maastik 2)

ETV Video

Kommentaarid

  1. Anonüümne1:20 PM

    Suht segane rada tundus siis olevat. Aga jah, küll sa selle kiiruse ka kätte saad :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar