Balti MV – kõik või mitte midagi

26.5. Tavarada

Hommikul erilist närveerimist polnud. Samuti polnud sellist tunnet, et võidaks. Tühi tunne.
Häälestus oli järgmine: rahu, kindla peale. Esimene punkt eriti kindla peale.

S-1 Suund õigeks ja punkti poole ajama. Niih, vall paistab. Rahu. Üle künka piki valli kuni vasakul on orvand. Klapib, olemas. +16 sek
1-2 Künka peal olen paigas. Tasasest kohast üle ja .. odot, kus ma olen? Seisma ei raatsi jääda ja tuian veits ringi. Krt, viga. Hakkan tagasi jooksma sinna, kus viimati aru sain. Minu taga startinud Kalvis tuleb juba vastu. Saan aru,et ta alles läheb punkti ja võtan sappa. Käes, tänu temale. +2.49
2-3 Teele. Vahepeal midagi ei loe ning kaldume paremale. Kalvis kütab otse, ma kasutan teed maksimaalselt ära, kuigi ei võida midagi. Eelmisest võistlusest tuttav koht ning viga ei tee. +19
3-4 Otse. Kalvis kaldub vasakule, ma jätkan oma rida ning saan punkti enne kätte. +6
4-5 Alla teele. Õigest kurvist mahapööre ning lagedaid pidi teeni. Kalvis tuleb paremalt ja saame jälle kokku. Lagedanurgast metsa niikaua kuni tekib orvand, klapib. Üle künkakese ja paremale, käes. +18
5-6 Ruttu lagedale. Metsanurgast sohu, niih paistab. Orvandist üles ja otse kuni punkti, klapib. Oleme ikka koos. +6
6-7 Kaaslane paneb ruttu minema, ma järgi, kuid lähen hoopis vasakule, kus Kaspar paistab. Niih, lagendikul. Siit sinist täpitust pidi, ok. Küngas, ok olemas. Teisele künkale, Kalvis tuleb ka paremalt, ja peakski punkt olema, kuid ei ole. Punkti ümbrust välja ei suuda lugeda, kuid väikse haagiga leiame selle üles. +37
7-8 Punktist joostake ruttu minema, võtan sappa, et mitte maha jääda. Jõuan niipalju välja lugeda, et teele ja võiks vasakult ringi joosta. Aru ei saa, jookseme edasi, huvitav, et teed pole. Ju ei märganud, edasi. Suund enam-vähem klapib, Kalvis kaldub ära paremale, ma ei raatsi sinna kallutada enam. Lähme lahku. Jooksen, midagi aru ei saa. Küsin Kasparilt, et tead kus oleme. Ta ka ei tea, selge. Lage, mida k..? Pea ära laiali joostud ning paika ei suuda end panna. Näen lagedal võistlejaid, äkki stardi juures? Jooksen häbist metsa tagasi. Ei tea, kas nägin viirastust, aga elektriliini kaardil pole. Peale mõnda aega seismist jagan matsu ära ning punkti poole ajama. Punkt saan kätte enam-vähem. +3.42
8-9 Ei taha tõusu võtta, seega ringi. Lagedalt teisele lagedale. Niih, metsanurgast kahe mäe vahele. Ok, paistavad. Lohke pidi kuni punkti, aga ei loe välja täpselt kuhu. Jään korraks seisma, teen väikse ringi ja leian punkti. +49
9-10 Lagedale lohku, ok paistab. Vihma hakkab sadama. Mäe peale, sealt lohku ja üle mäe. Mägi ja lohk,ok, need peaksid klappima, kuid siis läheb kõik segamini. Kaugelt paistab maja, jään seisma ja üritan paika end panna. Igaks juhuks teele ja uuesti metsa. Ülehindan end punkti kättesaamisega, teen väikse kaare ja lõpuks leian selle. +1.18
10-11 Teele tagasi. Otse metsa kuni nõlvani. Metsaalune kisub maru pimedaks, nagu õhtu, lahe. Ok,nõlv. Kaotan võssis palju aega ja mõtlen, et olen liiga üleval. Laskun alla poole ja saan punkti kätte. +28
11-12 Teele või mitte? Ei hakka minema. Kulgen nõlva pidi üles poole, kuid võss suunab siiski pärast alla tagasi. Mõtlen end juba enne punkti olevasse lohku ja näen tekkivat nina. Paistab, et õige. Nina pidi üles, kuid künkakesi ei näe. Vahet pole, kuid maru laugeks kisub ka. Siht? Selge, paremal. Nüüd saan punkti hästi kätte. +1.54
12-13 Tagasi sihile. Ok, nüüd otse soo poole ja sealt teele. Mõtlen, et võiks võimalikult kaua teed pidi joosta, aga kui küngast näen, siis lähen ikkagi otse. Punkt paistab kaugelt. +25
13-14 Ruttu teele ja siis vaatan edasi. Ok, tee. Nüüd otse sihini, vahepeal tuleb lagendik, millel tekib väike segadus, kuid siiski saan sihile. Madalam koht on selgelt eristatav ja punkti saan hästi kätte. +15
14-15 Jooksen ruttu punktist välja, kuid kindla plaanita kuhu. Kohe kaob järg ära. Paika ei suuda panna ning seisma ka ei raatsi jääda. Laugem ala, järelikult punkti läheduses. Üritan otsida punkti, kuid ei õnnestu. Käin korra lageda juures, et aru saada, kuid pärast ikka ei saa punktile pihta. Kaugelt lendab keegi mööda, ju vist Timo. On ikka kiirus, järelikult sai kätte juba. Saan lõpuks orvandid klappima ja leian punkti. +2.46 (+14min juba võitjale)
16-F Tekib masendus kehva soorituse pärast, kuid tahan siiski lõpuni joosta, saab mis saab.
Tempo langeb päevakutempoks.


27.5. Teade

Enne starti sain teada, et kaardivahetusel peab jooksja kaardi võtma ning kaardil olevat numbrit selgelt näidates uuele võistlejale andma. Kuna väsinud jooksja võis end lolliks joosta, siis värske mehe vastutada on õige kaart.
Kolmas vahetus. Vaikselt soovisin, et saaks peale teisi viimaste hulgas metsa, sest muidu võis korduda sama, mis eilegi. Tunne oli ebakindel ning veidi närvis. Kristo ning Priit tegid aga superhead jooksud ning sain heal kohal, kolmandana, metsa.
Tänane häälestus oli selline, et kasvõi kõnnin, kuid loen kõik välja. Samuti vaatan hoolikamalt teevariante.
S-1 Teed mööda kuni tuleb lage ala ning seda pidi pätsideni. Klapib: lage,pätsid, kuid täpselt aru ei saa millised. Neid pidi jõuan siiski punkti.
1-2 Võimalikult kaua teid pidi ning punkt ettevaatlikult. Loha viib hästi teest teise teeni. Ei riski veel metsa minna. Jooksen teed pidi kurvini, siis metsa pidi lohkudesse. Jään korraks seisma, et kindel olla. Kõik klapib, punkt nuka taga.
Nüüd tagantjärgi tundub kõik palju lihtsam: pikka lohku pidi ilusti punkti. Jooksu pealt ei suutnud aga seda endale selgeks teha.
2-3 Teed pidi, kurvist teisele teele ja punkt seal kus eilegi. Ei tahtnud lohupõhjast ka läbi joosta, seega paremalt ümber lohu eilseid lohasid pidi. Punk on hoopis nina peal, OK. Legendi vaatamiseks ei ole raatsinud veel kaarti lahti voltida.
3-4 Ruttu teele. Ahh, eilsed loha viivad vasakule, pööran siiski ära ja rabistan võssis kuni tee vastu tuleb. Krt, oleksin pidanud kohe peale punkti teele minema. Ok, pole hullu.
Vasakult poolt maja ning lageda nurgast või paremalt ja otse? Paremalt. Nii, siin tegin eile viga, rahu. Küngas, lohk, järgmist U-lohku aga ei näe,lagendikest ei saa ka aru. Odot. Punkti ümbrust ei suuda ka välja lugeda. Künkad hakkavad paistma, seis. Ei saa hästi aru, kuid punkt hakkab varsti paremalt paistma õnneks.
4-5 Rahu, keeruline piirkond. Jään lohus seisma, et kindla peale minna. Ahah, paremal on mäenina. Ok, paistab. Edasi tuleb küngas, paistab. Nüüd lai lohk ning mägede vahelt punkti. Klapib, enam-vähem. Veidi sai vasakule, kuid punkt on seal, kus ootasin.
5-6 Ruttu teele. Sealt, kus eilegi, teisele teele ning punkt ka enam-vähem seal,kus eile. Tuttav.
6-7 Ruttu teele jälle. Teid pidi mäest alla ning kurvi pealt metsa. OK. Nüüd lohku pidi kuni see läheb üle orvandiks, ok paigas.
Nüüd raske piirkond, rahu. Üle valli. Krt, ei saa enam hästi aru, kus lohus olen, kuid niipalju mõikan, et lohke pidi edasi, kuni midagi tuleb ette. Niih, künkake. Seisak ning punkt ka paistab paugelt. Läks õnneks.
7-8 Tuleb kahtlene kant. Lohad viivad sinna suunda, kuid loobun neist varsti, kuna ei usalda. Ei loe välja, kas vasakul lohk või küngas. Metsas ei saa aru ka. Niih, viga?
Odot, metsaalune läheb ilusaks, järelikult valge koht, kaugelt paistavad vist orvandid ka. Sisetunne ütleb, et paremale. Oh kivi ja punkt ka.
8-9 Korraks teele, sealt otse lagedale. Loha viib teisele teele ja hoopis sealt lagedale. Ok.
Teel üritan kiiremat jooksusammu teha ja isegi õnnestub. Tagant lätlasi ka ei paista veel. Vaatepunkti.
9-10 Tohoh, teisel kohal? Leedukate suurlootus Gvildys, kes kunagi viga ei tee, ei olegi veel tulnud?
Loha viib vasakult teele, õnneks mitte väga suure ringiga. Niih, lauge kurv, vasakul küngas ja mahapööre. Klapib. Nõlv. Vasakule või paremale? Sisetunne ütleb, et paremale. Oh ongi punkt.
10-11 Ruttu teele. Eilsed tuttavad lohad ees, kuid takerdun siiski võssi pidevalt ning kaotan aega. Gvildys jõuab järgi? Mitte veel.
Mööda teed eilsest mahapöördest mööda kuni paremale jääb lauge lohk ja mahapööre. Ok. Üle mäe orvandisse. Võsas kaotan jälle väärtuslikku aega, kuid punkti saan kätte hästi.
11-12 Ruttu tagasi teele. Ok. Kurvi pealt mahapööre. Ok, loha ka olemas. Loha kisub aga maru vasakule, loobun sellest. Räme tõus. Võssis kulub palju aega jälle ja tekib kahtlus, et äkki olen punkti piirkonnas juba. Dooh, üks räme tõus peab veel olema. Liikumine aeglustub veelgi, sest ei julge uljalt võssi rammida. Niih, all nina kõrval olev lohuke. Ohoh, ongi õige nina ja punkt ka.
12-13 Teele. Ei jõua joosta enam, ees oleva mehe püüdmisest ka loobun.
13-F Naudin lõpusirget koos võistkonnakaaslastega.

Vilets jooks ja hea jooks. Milles vahe?
Üks asi on see, et teine päev oli rohkem lohasid ees ning vähem tehnilisi punkte, kuid rohkem on küsimus keskendumises ja planeerimises. Esimene päev kiirustasin tihti punktist väljajooksudel, seega jäi planeerimata lõike, mis maksid kätte. Tänu sellele kadus ka järg tihti ära. Teine päev oli rohkem kindla peale minekuid ja tempo mahavõtte. See on mu üks nõrkadest külgedest. Meelde tulevad jooksud Soomes ja Rootsis, kus analoogne planeerimine mikros.

Eestikate lühirajaks sain vähemalt hea õppetunni.


(pilt aardessilt: http://picasaweb.google.com/marxike/BMVPariisis?pli=1 )

(kaart jõuab hiljem)

Kommentaarid