Mõõnaperiood

19.5 Rosma jooks

Aeg 14.21 (eelmine aasta 14.18). Masendav.
Hommikul sõin nagu ikka, ainult et 2,5h enne starti. Soojaksjooks oli nii nagu ikka, kuid juba oli tunda, et erilist särtsakust sees pole. Niih, start. Esimene km tuleb enam-vähem, mitte liialt kiirustades. Teine ka kuidagi, siis hakkas ära vajuma. Raske, edasi ei liigu, hapnikuvõlg, kiirus 0. Lisaks veel pressib hommikusöök end üles.

20.5 Lõuna-Eesti KV

Kuna jooksuvorm pole just kiita, siis tuleb orienteerumisele rohkem keskenduda.
Algus laabus üpris hästi, lausa lust oli joosta ning punkte noppida, kuni saabus 5.kp. Pikk etapp oli üllatuseks, sest ei olnud jõudnud veel ette vaadata pikemalt. Seega otsustasin ruttu otse mineku kasuks, kuna teedel joosta ka ei jõua. Soodes kaotan palju väärtuslikku aega ning jõud hakkab raugema, juba :( (+2.36).
Mõned lihtsamad punktid, siis jälle valikuvariant. 11'sse otsustasin otse minna, kuna soos ei paistnud kõige hullem joosta olevat. Paraku osutus roheline ala liialt tihedaks ning oma üllatuseks olin kaldunud tee peale, õnneks.
Edasi tegin jälle kehva teevaliku (14'sse), millegipärast tundus õige valik olevat see,mis esimesena pähe tuli. Paraku osutus see valeks, peab ikka aja maha võtma korraks ning õige variandi välja nuputama. Veel parem oleks, kui ette jõuaks lugeda kusagil. Seekord ei õnnestunud.
Järgmisega oli aeg viga teha, nagu eelmisel võistluselgi siin. Esimene mõte oli lagedale saada, järgmine mõte oli teerada ära kasutada, ülejärgmises mõttes kirusin juba,et tee kaotasin ära. Selge, sood pidi siis hoopis kuni lagedale. Vasakul ahvatles aga parema joostavusega majaümbrus, sinna ma ka suundusin. Avastasin,et tuttav koht, eelmine kord sai siin rumal kaar sisse joostud, a seekord olen targem. Oja, doooh. Täpselt samamoodi nagu eelmine kord, sood pidasin heinamaaks, suunda ei vaatanud ja viga käes.
Järgmisel etapil tõdesin, et märjas soos ei ole ikka võimalik joosta.
18.kp, suunaga teele, sealt sookaela ja olemas. Oh ei, teelt kuulen võistluskeskuse lärmi, mis tundub väga lähedal olevat. Satun paanikasse, enda arust olin pigem vasakule kaldunud, aga ees mägi ning sood pole. Paarikümne sekundi pärast jõuab mõistus järele ning punkti minek lihtne.Ülejäänud rada kulgeb nii nagu sörgiks kolmapäevakul.

Ühesõnaga: valikuvead. Ei raatsi aega kulutada õige valiku tegemiseks,samuti peab ettelugemist harjutama.

Mille joosta es jõvva?
Selle kevade parimad jooksud olid Karjalaskel,samuti oli Jüriöö enam-vähem,kuid ongi kõik.
Peale Kääriku laagrit ei ole jõudnud ühtegi korralikku jooksu teha, sest ei jõua joosta lihtsalt enam. 2 päeva enne jooksu tehtud lõigutrenn jättis küll hea mulje, kannatas joosta küll.
Üks põhjusteks võiks ju olla kool, 2 päeva järjest kella 5ni joonestada ei ole ka just eriti kasulik. Kuid selle peaks kompenseerima päevased uinakud. See seletaks seda nädalat.
Ületrenn? See seletaks kogu värki. Ei teagi. Ei usu eriti, sest puhkepäevi on olnud piisavalt, trenni ka ei ole mindud väsinuna.
Vale trenn? Võimalik...

Tulemused, rajad

Kommentaarid