Vigastus? Õnneks ei,kuid asi siiski tõsine.

Et miks siis Ilves 3-l nii taga olin ja viimane päev katkestasin?
Laupäeval jooksin nagu ikka, kuid ühel hetkel väänasin vasakut jalga nii nagu mul tavaks: korra käib jalg ära, kerge valu, kuid ei midagi hullu ning edasi. Mõne aja pärast kordub ja jälle ja jälle. Vahepeal mitu sammu järjest ning isegi tõusudel ei hoia jalg enam õiget asendit. Nüüd mõtlesin küll, et midagi mäda, mis sest, et ükski jalaväänamine ei olnud valus. Kaardilugemine oli tugevalt häiritud. Tundsin, et varbaid on ka imelik liigutada, ju siis kossipaelad liiga kõvasti kinni. Võtsingi nõuks seisma jääda ning paelad lahi harutada, seejäral vaikselt lõpuni joosta.
Pühapäeval lootsin, et jalg korras, kuid ei. Algus oli paljutõotav, jalg pidas küll, kuid siis hakkas jälle pihta. Enam-vähem igat sammu tuli kontrollida, vahepeal astusin maha nii, et varbad külje peale suunatud, lõpuks läks üks lihastest kangeks ning hakkas vaikselt valu tunda andma. Loobusin, et vältida hullemat ning jalutasin/sörkisin finishi poole. Esimest korda oli mul aega lastele pikalt seletada, kus nad on.

Mis edasi?
Kuna jalg ei valutanud ega paistetanud, siis ei suutnud keegi täpselt seletada,mis viga. Panin igaks juhuks spordiarsti juurde aja kinni. Õigesti tegin,mis sest,et nädal aega ootasin.
Seega siis täna hommikul arsti juures. Räägin arstile mis juhtus, too vaatab ja katsub jalga ning pilt selge: tõsine asi. Tohoh. Tüüpiline jalgpalluritele, korralik välja ravimine eriti tähtis, kuna olen orienteeruja ning jooksen metsas. Tähtis eriti tulevikku vaadates.
Muide, arstil oli hea meel, et Serviti võitis käsipallis. Too tundis Mustingut ning oli ka Põlva poolt.
Seega, tuleb liigeseside osta(tehtud) ning kanda 3 kuud!!! Iga päev, isegi kõndimisel, koolis, kodus, ühesõnaga: kogu aeg.
Kirjutati välja põletikuvastaseid tablette, mida võtta igal õhtul peale õhtusööki. (7 tabletti 109kr)
Ja peamine: jalaharjutused.
7 nädalat, igal hommikul ja õhtul. Egas midagi, hakkab siis tegema:D Ei tea,kas tervele jalale peaks ka tegema. Igaks juhuks peaks tegema, halba ikka ei tee.
1.nädal: 2min ühel jalal seismist (nagu toonekurg,käed õlgadel) ja nii 3 korda.
2.nädal: sama, aga silmad kinni.
3.nädal:spordipoodi, osta tasakaalulaud. Seista sellel, käed õlgadel.
4.nädal: sama,mis 3. nädalal, ainult, et silmad kinni.
5.nädal: nagu 1.nädalal, kuid tasakaalulaual.
6.nädal: sama,mis 2. nädalal, aga jälle laual.
7.nädal: nagu 6. nädal, kuid ühel jalal. Keegi söödab palli, pean teise jalaga palli õhus tagasi lööma.

(kõike siis 3 korda 2min)

Hea on aga see,et trenni võin teha edasi nii nagu ikka.

Arst 200kr, jalaside 107kr, tabletid 109kr, tervis - hindamatu. :P

Kommentaarid

  1. Anonüümne10:02 PM

    Kui sul see 7. nädal tuleb, kutsu mind ka seda nalja vaatama. Võtan oma tasakaalupadja ka kaasa, aga ühe jala peal sellel seismine tundub sellel rohkem beyond mental värk...

    VastaKustuta
  2. Anonüümne11:34 PM

    nennngg però com pots ser taant torpe ? en serio.. vaia caxo peuot que t'ha quedat..
    :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar