Totaalne puhkus

Mis on puhkus?

Eemalolek? Motivatsiooni taastamine?

Kui lähtuda tegevusest, siis selle mittetegemine ongi puhkus. Kui midagi mitte teha, siis see on ka eemalolek. Eemal olemine millestki. Eemal olemine. Kui olla eemal, siis pole seda midagi vajagi. Ehk siis eemalolek on lihtsalt olek. Ning olek on olek ning sellel pole motivatsiooniga midagi pistmist, sest muidu poleks see eemalolek.

Võitsin kevadel reisibüroo vautšeri, millega sain minna kas välismaale odavale reisile või siin luksuslikku spaasse. Valisin viimase, täpsemalt Rakvere Aqva Spa.

Kesklinna vaikne park, klaasi taga külm sügisilm, kolmekäiguline õhtusöök, protseduurid. Eemal muredest, eemal mõtetest. Ei mingit planeerimist, ei mingeid muresid, ei mingit mõtlemist. Ainult olles ning aeg-ajalt õigesse kohta minnes.

Esimene neist oli Shanghai massaž. See ehtne, hiinlanna poolt tehtud. Esimest korda elus jõudis mulle kohale, mis on lõdvestus. Igas mõttes. Keha on nii lõõgastunud ja rahul, et isegi mullivannis lebotamine tundub ääretult intensiivse tegevusena. Ning sellega kaasneb ka vaimne rahu.

Lähtuvalt eelnevast kogemusest avanes hoopis uus maailm. Siin ja praegu. Küünlavalgel õhtusöök saab uue tähenduse. Iga pala kostitab hõrkja, imelise maitsega. Mina, maitsed, lõputu aeg. Täiuslik hedonism.

Kuid see sai ühel hetkel läbi. Tulles mittemillegi, rahu, juurest tagasi mõtete juurde, nende mis võtavad enda koha tagasi sisse kuklas ning hakkavad konstantselt tagant surkima, siis see on põrgu. Isegi jooksmine tundub kauge. Kauge ning unustatud. Motivatsioonikontsentratsioonid tuleb jälle kokku korjata.

Kommentaarid