Nõmme seeriajooksu V etapp - naiste miil

Kerge päikesevine, pigem jahe kui soe, pluss üheksateist. Jooksu stardis ootavad stardipauku viis naist: Liina Tšernov, Loreta Koncyte, Kelly Nevolihhin, Merill Mägi ja Birgit Pihelgas. Seega, neli eestlast, neli ringi ning üks leedulanna. Ja üks võitja.

Ning tänaseks põhiküsimuseks kerkibki tõsiasi, et kes või mis on see nooruke leedulanna eestlannadele või vastupidi; ärge nüüd mind hukka mõistke, mida on eestlastel vastu panna leedulannale.

Tõsi, olgem nüüd ausad, meeste jooks tuleb kordades põnevam, kogu tähelepanu, ootused, on just nende peal. Kuid … naised siiski on võluvamad. Ning nende naiste loo, jooksu, toon ma meeste varjust päevavalgele. Et nad saaksid ka kord särada.

“Kohtadele!” Kõmaki. Ja naiste punt sukeldub esimesse kurvi. Oodatult, tänane suur mõistatus on just eelpool mainitud tundmatu leedulanna, või ootamatult, kes teda teab, läheb see tüdruk ka juhtima. Leedulanna, Kelly, teised. Kelly võtab kohe tagasirgel liidrile kõrvale, ilmselgelt kombatakse üksteise võimeid ning kogu punt lendab teise kurvi.
Pilt
“Jookse nii kaks ringi, siis vaatame edasi!” kostub Stamina treeneri kõva ning selge hääl. Merill on tõepoolest pundis, tõepoolest positsioonil ning ootab edasist sündmuste käiku.

Esimene ring hakkab läbi saama. Leedulanna, Kelly, Merill, Birgit, Liina. Kõik koos.

“Hästi Birgit! Hoia selja taha, aeg on üks üheksateist.” ... “Aeglane jooks.” Ning kui see viimane fraas õhku paiskus - milline pettumus. Mulle - reporterile, publikule, jooksjatele. Mis teha ...

Möödub ring.

Kuid! Kaks ringi veel. Kus on Liina? Liina, favoriit, on … viimane?! Kas tempo on tõusnud või tempo ongi kõrge, igal juhul leedulanna stiil on kadestamist väärt. Nauditav, loomulik, tegelikult samasugune kui eestlannadelgi ning mitte nii nagu meestel, kus võib igasugu tehnikaid kohata. Kuid eripära seisneb siiski jala maha asetuses. Leedulanna jalad on ainsad, mis maha langedes justkui tõmbavad tüdrukut edasi. On see nüüd efektiivsem või mitte, eks näis.

Viimane ring. Leedulanna on grimassis, kuid see on kõige kaunim grimass, mida ma näinud olen. Seejärel eestlannad. Kogu punt on koos. Nüüd peavad algama otsustavad sündmused.

Algavadki. Nii, ja kes tuleb tagant, kes ründab sealt, kus me teda juba maha kandsime. Liina! Tagasirgel vahetabki Liina ilmselgelt käike, möödub ühest, möödub teisest, möödub kõigist ning üllatusest või käikude puudusest tingituna, ei suuda keegi talle miskit vastu panna. Kogu punt jookseb meeletus tempos, kuid sellest pundist jookseb mööda lihtsalt Liina. Liina, milline Liina.

Viimane kurv. Vahe Liina, leedulanna ja ülejäänuga kasvab. Finišisirge, Liina kõikvõimas käik jäi tagasirgele ning viimasesse kurvi. Nüüd, siiski, kui keskendunult, kui sihvakate jalgadega see pikk tüdruk, tõsi, sammus pole enam seda väledust, kuid on see-eest pikkust, ta seda viimast sirget võtab. Raske on, raske oli, kuid nüüd, keskendunult hoiab ta leedulannaga vahet ning võtab selle, mille järgi ta täna ehk ei tulnud. Ta võidab.
Pilt
1. Liina Tšernov 5,09,6
2. Loreta Koncyte 5.10,8
3. Merill Mägi 5.11,6
4. Kelly Nevolihhin 5.13,0
5. Birgit Pihelgas 5.17,7

Kommentaarid

  1. Mehed miil:

    1. Taivo Püi 4,18,9
    2. Vlaclav Adamovic 4.22,8
    3. Viljar Vallimäe 4.24,3

    VastaKustuta

Postita kommentaar